Christian F. Puglisi

Christian, født i 1982 i Messina, Italien, kom til Danmark i 1990. Han startede sin kulinariske karriere i 2000 på Hotel og Restaurantskolen, arbejdede i Frankrig og Spanien på restauranter som Taillevent og El Bulli og vendte i 2007 tilbage til Danmark for at arbejde på Noma som souchef.
Åbnede sin egne restauranter, Manfreds og Relæ, i 2010.

Relæ modtog en Michelin-stjerne i 2012 og blev anerkendt som en af Worlds 50 Best Restaurants i flere år. I 2013 blev både Relæ og Manfreds økologisk certificeret med guld.

I 2014 åbnede Mirabelle Bakery og BÆST. Farm of Ideas blev etableret i 2016 for at forsyne restauranterne og fremme forbindelsen mellem gastronomi og landbrug.

I 2020 lukkede Relæ og Manfreds, og Farm of Ideas blev nedlagt i 2022.
I 2023 blev Mirabelle omdannet til Mirabelle Spiserìa og undergik en forvandling fra bageri til restaurant.

Christian har skrevet essays om sin tid på El Bulli, opskrifter til Politiken og holdt foredrag og konferencer. Han udgav bogen "Relæ: A Book of Ideas" i 2014 og har skrevet adskillige debatindlæg om gastronomisk bæredygtighed.

Han var involveret i flere bestyrelser og Advisory Boards, herunder Nordic Food Lab, den Grønne Højskole, Hotel og Restaurantskolen samt Tænketanken FREJ. Han stod også bag projektet "Jul på den Røde Plads" i to år.