Nyheder fra Puglisi X Cooking?

Publiceret den 19. april 2021

Opskrift: Tærte med cherry tomater

Tærte bund:

  • 20 g gær
  • 40 g oliven olie
  • 1 dl mælk
  • 200 g hvedemel
  • 6 g salt

Fyld:

  • 1 lille rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ bundt estragon
  • Ca. 1,5 kilo cherrytomater gerne i forskellige farver
  • 2 tsk salt
  • Sort peber
  • 1 spsk Titone Ekstra Jomfru Oliven Olie
  • 2 stilke timian
  • 1 bundt oregano
  • En håndfuld gode oliven

Tærte bund:

Lun mælken op i en lille gryde og hæld i en skål. Opløs gæren heri. Lad blandingen hvile på køkkenbordet en times tid.
Mix derefter resten sammen og rul ud . Beklæd tærteformen med den udrullede dej. Prik med en gaffel og lad hvile lunt til den er hævet til dobbelt størrelse (ca. 1 time)

Fyld:

Skær tomaterne i halve (ikke på langs som man normalt vil gøre men på den anden led). Læg på en bakke med skæresiden op og drys med salt, olivenolie og peber. Pluk timian af stilken og drys ud over tomaterne. Gør det samme med oreganoen men gem lidt til pynt. Lad tomaterne står og marinere en time.

Skær rødløg og hvidløg fint og sauter et par minutter i lidt olivenolie. Når de er klare tilsæt hakke estragon og lad køle ned.

Når tærten er hævet og klar fordeles løgmix i bunden. Derefter placeres tomaterne som billedet i flotte cirkler rundt i formen.

Tærten dækkes med sølvpapir hvori der prikkes lidt huller med en lille kniv. Den bages i 15 min ved 190 grader, derefter tages sølvpapiret af og den bages videre ved 160 til bunden er sprød (ca 25 min).

Lad den køle lidt af på køkkenbordet og server lun med oliven og frisk oregano på toppen.

Se mere om hvad du kan forvente hos Silberbauers bistro