Nyheder fra Puglisi X Cooking?

Publiceret den 27. maj 2021

Opskrift: Marinerede Muslinger

Denne opskrift var oprindeligt lavet til DG Mare som spurgte en række kokke om forslag til bæredygtige fiskeopskrifter.
Dette var mit forslag, du kan se flere her:

https://europa.eu/taste-the-ocean/sustainable-seafood-recipes_en

Til dampning af Blåmuslinger

  • 1 kg blåmuslinger
  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 små tomater
  • 1 dl tør hvidvin eller rosévin
  • 1 tsk solsikkeolie

Marinade

  • 1,5 dl æblecidereddike
  • 2 små løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. røget paprika
  • 1 chili
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Fennikel blomster, dild eller andet anis-smagende
  • salt
  • persille

Snit løg, hvidløg og tomater i store tern.
Vælg en bred og tykbundet gryde.
Sauter grøntsagerne i olien ved mellem varme, og tilsæt derefter alle muslinger på samme tid.
Rør rundt, og tilsæt vinen, læg låg på.
Lad muslingerne dampe i 1 minut.
Tag gryden af varmen med låget på, og lad den hvile 5-10 minutter.
Si muslingerne gennem en fin sigte eller et klæde, og gem væden.
Gå muslingerne igennem, og vær omhyggelig med at kassere dem, der er i stykker eller ikke har åbnet sig.
Tag muslingerne ud af skallen. Det er nemt at bruge en tom skal som tang. Hvis “skægget” følger med på nogle af dem, skal det trækkes ud, mens du klemmer skallen om muslingen. På den måde går muslingen ikke i stykker.

Når alle muslinger er taget ud af skallerne, kommes de tilbage i væden.
Det er en god idé at tage muslingerne ud af skallerne, mens de er varme, og lade dem køle af i væden, så de ikke bliver tørre.
Du kan tilsætte et par isterninger til væden for at køle den hurtigere af.
Si væden fra igen, og kog den ind til cirka den halve mængde.
Tilsæt ca. 75 g af fonden til 1,5 dl æblecidereddike.
Lad det køle ned ved stuetemperatur.
Læg i mellemtiden muslingerne i et glas eller en krukke.
Snit hvidløg og løg fint, og kom dem samt chili og fennikel i glasset.
Tilsæt salt, og rist paprikaen på en pande, og tilsæt den til marinaden.
Hæld marinaden over muslingerne i glasset, og slut af med olivenolie.
Opbevar muslingerne i køleskab. De kan holde sig i et par dage.


Man kan evt bruge denne tilgang til at få konserveret de muslinger man ikke kunne få spist hvis man har tilberedt dem til noget andet. Ellers er de en glimrende snack på et stykke ristet brød eller som topping til en cremet suppe.


Se videoen til opskriften lavet til DG Mare herunder