Nyheder fra Puglisi X Cooking?

Publiceret den 10. juli 2022

Opskrift: “Koldskåls”- Gelato

Den traditionelle koldskål har jeg tidligere publiceret en opskrift på og den finder du her. Denne version er et forsøg på at indlemme de bærende smage af koldskålen, citron, vanille og kærnemælk i en gelato – altså en iscreme der næsten er lidt sej i konsistensen og meget tæt i smagen. Der er dog ingen grund til at lave om i hvordan den serveres – den gode smag af koldskål går jo aller bedst med jordbær og kammerjunkere.
Det her er en professionel opskrift hvor resultatet afhænger af en ismaskine der er af en vis kvalitet, har man ikke det må man nok nøjes med at komme og spise den på Mirabelle og Bæst…:-)

Koldskålgelato

  • 500 g mælk
  • 500 g fløde
  • 760 g sukker
  • 11 g johannesbrød mel
  • 115 g dextrose
  • 380 g æggeblomme
  • 2 L kærnemælk
  • 140 g citronsaft
  • 9 g citronskal – af 4 citroner
  • 3 stk Madagascar vanilje


Fremgangsmåde
Kog mælk og fløde op med johannesbrød mel, dextrose, og halvdelen af sukker med de skrabede vanilje stænger. Massen skal op og koge for at absorbere stivelsen.
Pisk resten af sukkeret med vaniljen og æggeblommen. Sigt den varme masse over æggene og pisk godt sammen. Leger massen indtil 82C og køl den ned igen.

Tilsæt citronskal og saft samt kærnemælk når den er nedkølet.
Lad den hvile i minimum 6 timer og kør på en ismaskine.
Nyd som man gerne nyder koldskålen – med jordbær og kammerjunkere.