Nyheder fra Puglisi X Cooking?

Publiceret den 4. marts 2021

Opskrift: Pizza med kartoffel og blåskimmel

  • 600 g Tipo 00 hvedemel
  • 150 g Semolina Rimacinata, fintmalet durum mel 
  • 620 g vand
  • 15 g salt
  • 20 g gær
  • 3 spsk Titone Ekstra Jomfru Oliven Olie
  • 1 kg mellemstore kartofler
  • 4-5 løg
  • 250 g blåskimmels ost
  • Rosmarin

Udblød gæren i vandet som er varmet til håndlun og hæld det sammen med de to typer mel. Ælt den kort i en æltemaskine eller i hånden og lad den samle sig i 30 min ca.

Tilsæt salt og oliven olie og ælt den lidt videre til den er godt sammenhængende. Lad den hæve i ca 15 min og vend dejen rundt ved at gribe ned i bunden af den med spidsen af fingrerne, løft den op og vend den ind i sig selv. Gentag efter 15 min mere og lad den hæve i 1,5 – 2 timer mere.

Sørg for at din ovn er på fuld fart med top-grill og højeste varme. Det kan være en fordel at have en pizzasten i ovnen så man kan lægge bradepanden oven på. De sikrer at der konstant kommer varme fra neden og sikrer en sprød bund. Jeg lader personligt en pizzasten ligge i ovnen hele tiden, da de fleste ting gavnes af den varme den afgiver.

Del dejen i to og fordel den på bradepander som du skal smøre med masser af olie inden. Hæld lidt ekstra olivenolie på og tryk den ud til kanterne med spidsen af fingrerne.

Skær kartoflerne og løg tyndt og fordel dem på pizzaerne. Du kan med fordel lægge kartofler først, derefter osten og så gemme den under løgene. De egner sig bedst til at karamellisere lidt i toppen. Drys salt, evt lidt hvidløg og rosmarin ovenpå.

Bag pizzaen i ca. 25-35 min. Hvis pizza stenen er i midten af ovnen kan du overveje at løfte bradepanden op til toppen i et par minutter hvis du ønsker den mere branket – men tjek især at bunden er sprød – det er det vigtiste.

Samme pizza kan naturligvis også laves med tomat og al det fyld man kunne ønske sig. Når den er i en bradepande er den mindre følsom for hvad der kommes oven på – så bare giv gas.
Når den tages ud af ovnen kan den med fordel lige hvile i et par minutter på en rist for at sikre sig at man ikke får kondens i bunden.

Læs her et par af tankerne bag om pizzaen på BÆST og Mirabelle