Nyeste artikel

  • Økologisk mad og vin hos os eller som catering fra Christian F. Puglisi og Puglisi Events. Billede af: Rachel Jones.
  • Talks og meget andet fra Christian F. Puglisi og Puglisi Events. Billede af: Karl Ejnar Jørgensen.

Christian F. Puglisi

Christian blev født i 1982 i Messina, Italien og kom til Danmark i 1990 med sine forældre.

Starter en kulinarisk karriere i 2000 ved Hotel og Restaurantskolen og en læretid der deler sig imellem Le Petit Bofinger i Paris og Røgeriet i Rungsted.

Rejser som færdiguddannet kok tilbage til Frankrig til et kortere ophold på Taillevent (3* Michelin stjerner) og siden på El Bulli (3*) og Noma (2*) som souschef.

Kok, Restauratør og wannabe Landmand

Ønsket om at få fod under eget bord bliver realiseret med Manfreds og Relæ der bliver til virkelighed på Jægersborggade i 2010.

Vinikultur – en vinimport baseret på naturlig vin etableres for at forbinde restauranterne direkte med producenterne og Manfreds bliver til Manfreds og Vin – den første naturlige vinbar i Danmark.

I 2012 modtager Relæ en Michelin stjerne efter at have modtaget en Bib Gourmand i 2011. Relæ bliver kåret blandt Worlds 50 Best Restaurants i en årrække og får særpriser som verdens mest Bæredygtige Restaurant i 2015 og 2016

I 2013 bliver Relæ og Manfreds økologisk certificeret med guld – og Relæ er den første restaurant i verden med en Michelin stjerne der er certificeret økologisk.

Året efter åbner Bæst og Mirabelle der er et led i at komme de italienske rødder nærmere rent gastronomisk. En synergi skabes mellem de forskellige aktiviteter som støtter hinanden gennem udveksling af ideer, personale og ressourcer – hvad der senere kaldes Relæ Community.

For at underbygge dèt etableres Farm of Ideas til at producere og levere grøntsager, råmælk og kød til de 4 restauranter. På stedet organiseres Seed Exchange festivalen, med ønsket om at skabe sammenhæng mellem gastronomi og landbrug.

I 2018 åbnes Rudo, Københavns første Vermouthbar som senere flyttes ind over Bæst’s lokaler.

Efter 10 år med gastronomisk og økonomisk success træffes beslutningen om at lukke Relæ og Manfreds og et kapitel afsluttes i 2020.

Forfatter og Foredragsholder


Beretninger om livet på El Bulli skrives i “En Volontørs Bekendelser” en serie af essays på Politiken og i årene omkring åbningen af Relæ tilføjes en serie af opskrifter til hjemmekøkkenet på selvsamme avis.

Forskellige talks og foredrag præsenteres på danske og internationale konferencer. Bl.a MAD symposium, Food on the Edge, Identità Golose, Slow Food University, Culinary Institute of America, Ballymaloe og mere formelle politiske events som Etisk Råd og World Food Summit.

I 2014 udgives Relæ: A Book of Ideas der udgives via det amerikanske forlag, Ten Speed Press og modtager priser og bl.a en nominering til en James Beard Award – den mest prestigiøse pris inden for kulinarisk litteratur.

Diverse debatindlæg er publiceret ofte med fokus på gastronomisk bæredygtighed som fokus.

Gæsterne elsker vores gourmetbrød men vi må ikke fodre høns med det.

Bestyrelser og div.

Medlem af bestyrelsen for Nordic Food Lab indtil denne nedlægges.

Medlem af bestyrelsen for den Grønne Højskole – en højskole under udvikling baseret på bæredygtige og holistiske principper.

Medlem af Advisory Board for Hotel og Restaurantskolen for at være med til at præge fremtidens gastronomiske faglige generation.

Medlem af Advisory Board for Tænketanken FREJ med fokus på bæredygtighed og grøn omstilling.

Afholder Jul på den Røde Plads i to år som et integrations og velgørenheds projekt der sammensmelter diversitet i kultur og gastronomi.